logo

Telefon

+385 (0)53 194

Email

pisarnica@zzhmlsz.hr

Adresa

Vile Velebita 15, Gospić

logo
POBOLJŠANJE ZDRAVSTVENE SKRBI NA PODRUČJU LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE I HERCEGBOSANSKE ŽUPANIJE

Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine financiralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske 

U sklopu projekta „Poboljšanje zdravstvene skrbi na području Ličko-senjske županije i Hercegbosanske županije“ kojeg je odobrilo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u okviru Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2023. godinu, 14. i 15. studenog 2023. godine su održane projektne aktivnosti u Gospiću.

Tijekom susreta Zavod za hitnu medicinu Ličko-senjske županije (partner) je od održao edukacije za tri tima hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Livno (vodeći partner). Prvog dana susreta fokus je bio na prezentaciji organizacijske strukture i načina rada Zavoda te upoznavanju s hrvatskim standardima u pogledu medicinske opreme i edukacije djelatnika hitne medicinske službe. Poseban osvrt je bio na ustroj i rad Medicinske prijavno-dojavne jedinice kao ključnog elementa uspješnog sustava hitne medicinske službe. Drugog dana susreta održane se edukacije osnovnih mjera održavanja života s naglaskom na važnost rane defibrilacije i primjenu automatskog vanjskog defibrilatora te zbrinjavanje ozlijeđenog pacijenta. Za kraj susreta, organiziran je posjet Memorijalnom centra „Nikola Tesla“ u Smiljanu te zajednički ručak koji je protekao u razmjeni dojmova te dogovaranju daljnjih projektnih aktivnosti.

 

U Gospiću održane edukacije za članove HMS Doma zdravlja Livno

Skip to content