logo

Telefon

+385 (0)53 194

Email

pisarnica@zzhmlsz.hr

Adresa

Vile Velebita 15, Gospić

logo

Medicinske sestre diljem svijeta slave Međunarodni dan sestrinstva, koji se obilježava 12. svibnja – na dan rođenja Florence Nightingale, začetnice modernog sestrinstva kao priznate profesije.

Na ovaj dan bitno je osvrnuti se na rad i zadaće medicinskih sestara i tehničara u njezi bolesnih i zaštiti zdravih te podsjetiti kako je zdravstvena zaštita nezamisliva bez medicinskih sestara i tehničara.

Svim medicinskim sestrama i tehničarima koji su ovo zanimanje odabrali za svoj životni poziv, upućujemo iskrene čestitke, uz zahvalu za svu humanost, požrtvovnost i brigu usmjerenu prema drugima!

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva medicinske sestre i tehničari Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije i Opće bolnice Gospić snimili su video kojim javnosti predstavljaju svoj rad i ulogu u zbrinjavanju životno ugroženog pacijenta, od zaprimanja poziva na Prijavno-dojavnoj jedinici, izlaska tima hitne medicinske službe na intervenciju do predaje pacijenta na Objedinjeni hitni bolnički prijem.

Video donosimo u nastavku, a svim angažiranim medicinskim sestrama i tehničarima zahvaljujemo na ideji i trudu.

 

Skip to content