logo

Telefon

+385 (0)53 194

Email

pisarnica@zzhmlsz.hr

Adresa

Vile Velebita 15, Gospić

logo

Na inicijativu Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Hrvatski sabor je 2013. godine 30. travanj proglasio Nacionalnim danom hitne medicinske službe čime se Hrvatska pridružila nizu svjetskih zemalja koje nastoje djelatnost i dostignuća HMS-a približiti svojim građanima.

Ove godine djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije svoj rad i djelovanje prezentirali su zainteresiranim građanima na Trgu Stjepana Radića u Gospiću.

Građani su imali priliku upoznati se s vozilom i opremom Zavoda te je održano više edukativnih radionica na kojima su pokazani načini zbrinjavanja hitnog pacijenta u izvanbolničkoj hitnoj medicini.

Poseban interes su pokazali učenici srednje Medicinske škole u Gospiću koji su aktivno sudjelovali u demonstriranju vježbi te su iskazali veliki interes za izvanbolničku hitnu medicinu.

Zavod za hitnu medicinu Ličko-senjske županije djeluje kroz ispostave Gospić, Otočac, Korenica, Senj, Novalja, Karlobag, Lovinac i punkt pripravnosti Donji Lapac i velika je zdravstvena ustanova u kojoj su zaposlena 133 radnika, od kojih su 123 radnika članovi timova hitne medicinske službe (doktori, medicinske sestre/tehničari, vozači). U Gospiću je, osim timova T1 i T2, smještena i Prijavno-dojavna jedinica koja zaprima i obrađuje pozive iz cijele Županije te koordinira timovima i upućuje ih na intervencije.

Hitna medicinska služba je žurna služba koja je na raspolaganju građanima 365 dana u godini 24 sata u danu, a tijekom 2021. godine Prijavno-dojavna jedinica zaprimila 19 915 poziva i obavljeno je 18 156 medicinskih zbrinjavanja i intervencija.

Skip to content