logo

Telefon

+385 (0)53 194

Email

pisarnica@zzhmlsz.hr

Adresa

Vile Velebita 15, Gospić

logo

Zavod za hitnu medicinu Ličko-senjske županije obilježava desetu godišnjicu nizom promotivnih aktivnosti

Zavod za hitnu medicinu Ličko-senjske županije osnovan je odlukom Skupštine Ličko-senjske županije od 31. ožujka 2011. godine, a službeno je započeo s radom 1. ožujka 2012. godine.

Tim povodom je župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, s najbližim suradnicima obišao ispostavu u Gospiću. Djelatnicima Zavoda je uputio čestitke povodom godišnjice, poželio im puno uspjeha u budućem radu i naveo da će Ličko-senjska županije i dalje biti podrška Zavodu te da stoji na raspolaganju za svaku pomoć koja može dovesti do podizanja kvalitete hitne medicinske službe.

Ravnateljica Zavoda Martina Brmbolić Županu je zahvalila na dolasku i podršci te navela:

„Zavod obavlja djelatnost izvanbolničke hitne medicine, dakle zdravstvena je ustanova čiji timovi zbrinjavaju pacijente na terenu – na javnim površinama, u kućama, na cestama i dr., te je kao takva jedina u našoj županiji. Zavod djeluje kroz ispostave Gospić, Otočac, Korenica, Senj, Novalja, Karlobag, Lovinac i punkt pripravnosti Donji Lapac i velika je zdravstvena ustanova u kojoj su zaposlena 132 radnika, od kojih su 122 radnika članovi timova hitne medicinske službe (doktori, medicinske sestre/tehničari, vozači). U Gospiću je, osim timova T1 i T2, smještena i Prijavno-dojavna jedinica koja zaprima i obrađuje pozive iz cijele Županije te koordinira timovima i upućuje ih na intervencije. O važnosti Zavoda govori podatak da je tijekom 2021. godine Prijavno-dojavna jedinica zaprimila 19 915 poziva i obavljeno je 18 156 medicinskih zbrinjavanja i intervencija.

 Svim djelatnicima Zavoda čestitam desetu godišnjicu, zahvaljujem im na svemu što čine, kao i na tome što su odabrali da se bave ovim teškim, a plemenitim zanimanjem. Smatram da mogu biti  ponosni na sebe, na svaki život koji su spasili, na svaki slučaj u kojem su nekom pomogli. Zahvala se upućuje i nezdravstvenim kadrovima koji obavljaju poslove računovodstva i financija, pravnih i kadrovskih poslova, poslove zaštite na radu, javne nabave, spremačicama, jer svi su iznimno važni za funkcioniranje Zavoda.

U Zavodu se konstantno radi na podizanju kvalitete rada hitne medicinske službe, prvenstveno kroz educiranje djelatnika, a tako se planira nastaviti i u narednom razdoblju. Također, u okviru obilježavanja ove važne godišnjice, za stanovnike Ličko-senjske županije će se tijekom 2022. godine organizirati niz edukacija radi upoznavanja s pružanjem prve pomoći i oživljavanjem kako bi mogli prepoznati hitna stanja i pravodobno pružiti pomoć životno ugroženim osobama do dolaska tima hitne medicinske službe.“

Skip to content