logo

Telefon

+385 (0)53 194

Email

pisarnica@zzhmlsz.hr

Adresa

Vile Velebita 15, Gospić

logo

Na sastanku održanom 3.5.2021. godine, predstavnici Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije i Opće bolnice Gospić su raspravljali o problematici velikog broja transporta koje obavlja Zavod za hitnu medicinu Ličko-senjske županije, a koji su posljedica aktualne situacije uzrokovane corona virusom.

Naime, od 1.1. do 30.4.2021. godine, djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije su obavili 86 transporta (Rijeka, Zagreb, Zadar), od kojih je veliki broj pacijenata prevožen s covid odjela Opće bolnice Gospić u respiracijski centar ili na covid odjele KBC-a Rijeka.

S obzirom na navedeno, a kako bi svi ostali hitni pacijenti bili zbrinuti u slučaju potrebe odnosno kako bi teren koji pokrivaju timovi Sjedišta Gospić bio pokriven na najbolji mogući način, Zavod za hitnu medicinu Ličko-senjske županije i Opća bolnica Gospić su dali inicijativu za privremeno uvođenje pripravnosti dodatnog tima T1.

Ravnateljica Martina Brmbolić i glavna medicinska sestra Sanja Matanović su županu Darku Milinoviću prezentirali navedenu problematiku, te predložili da se s obavljanjem poslova pripravnosti žurno krene, a da trajanje ovisi o brojčanom stanju pacijenata smještenih na covid odjelu Opće bolnice Gospić na kojem se smještaju pacijenti s područja cijele Ličko-senjske županije.

Župan Milinović je iskazao spremnost za rješavanje navedenog problema te je dogovoreno da će Ličko-senjska županija osigurati sredstva za financiranje dodatnog pripravnog tima T1 koji će biti smješten u Gospiću te Zavod za hitnu medicinu Ličko-senjske županije započinje s obavljanjem poslovima pripravnosti 5. svibnja 2021. godine.

Nesporno je da će se na ovaj način uvelike poboljšati kvaliteta zdravstvene zaštite za sve pacijente Ličko-senjske županije koji se liječe na covid odjelu OB Gospić, kao i kvaliteta hitne medicinske pomoći životno ugroženim pacijentima kroz veću dostupnost timova.

Zahvaljujemo se županu Ličko-senjske županije Darku Milinoviću na potpori i žurnom odgovoru, kao i svim radnicima Zavoda koji su spremno prihvatili nove obveze.

Skip to content